fbpx

Οι κηραλοιφές, είναι κρέμες βγαλμένες μέσα από την παράδοση. Προέρχονται από μια πανάρχαια συνταγή για τον καλλωπισμό του δέρματος. Στην αρχαία Ελλάδα, τα καλλυντικά φτιάχνονταν με βάση το αγνό ελαιόλαδο και το κερί της μέλισσας. Ένα κερί πλούσιο σε πρόπολη με αντισηπτικές, μαλακτικές, αντι-φλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες που βοηθά το δέρμα να έχει μια απαλή και ελαστική δομή.

Ο Ιπποκράτης ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ. κατέγραψε τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων, του μελιού, του κεριού και της πρόπολης. Η Κλεοπάτρα είχε μείνει στην ιστορία ως η καλλονή που είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο να παίρνει το μπάνιο της απο μείγμα με μέλι και γάλα, ενώ χρησιμοποιούσε λοσιόν από μέλι και γάλα για το πρόσωπο και το σώμα της, όπου εξασφάλιζε την νεανικότητα της. Το μέλι είναι ένα από τα πλέον δραστικά ενυδατικά, που σημαίνει ότι ελκύει, απορροφά και διατηρεί νερό στα μόριά του, γι’ αυτό και μπορεί να αποτελέσει ένα δραστικό ενυδατικό παράγοντα προσφέροντας την απαραίτητη υγρασία, ενώ προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς. Για τον λόγο αυτό θεωρείται το πλέον κατάλληλο παράγωγο φυσικής ενυδάτωσης για ευαίσθητα δέρματα όπως των μωρών. Επίσης το μέλι θεωρείται και ως αποτελεσματικό ιαματικό συστατικό για γδαρσίματα και μικροτραύματα του δέρματος και στην επούλωση ενώ έχει αντιμικροβιακες και αντισυπτικές ιδιότητες.

Οι κηραλοιφές μας, παρασκευάζονται με λάδι εκλεκτής ποιότητας (παρθένο και extra παρθένο), εμπλουτισμένο με βιταμίνες και λανολίνη και εκχυλίσματα βοτάνων της περιοχής. Είναι ιδανικές για δερματικές παθήσεις, εγκαύματα, εκζέματα ενώ διατηρούν το δέρμα σας λείο και απαλό. Η χρήση τους είναι η ιδανικότερη λύση για κάθε τύπου δερματικό πρόβλημα.

Κηραλοιφές

Ανάλογα με τα βότανα που περιέχουν είναι και η θεραπευτική τους αξία. Κάποιες από αυτές είναι θεραπευτικές και κάποιες άλλες είναι καλλυντικές. Για παράδειγμα η κηραλοιφή με αχιλλαία είναι εξαιρετικά επουλωτική και αντισηπτική αλλά ταυτόχρονα είναι άριστη αντιμετώπιση για τις ραγάδες και τη λιπαρότητα του δέρματος, άρα κατάλληλη για την αντιμετώπιση της ακμής. Η κηραλοιφή με το ζαμπούκο είναι κατάλληλη για κάψιμο, τόσο από τον ήλιο όσο και από τη φωτιά, αλλά είναι θαυμάσια αντιρρυτιδική και λευκαντική κρέμα για τη νύχτα.

Είναι λίγο λιπαρές και για το λόγο αυτό καλύτερα να χρησιμοποιούνται νύχτα αλλά αυτό είναι και πλεονέκτημα γιατί είναι πολύ περιεκτικές σε βότανα και έλαια μιας και δεν περιέχουν καθόλου υδατικά στοιχεία (που όλες οι κρέμες του εμπορίου περιέχουν κατά κόρον). Χρησιμοποιούνται πάνω σε καθαρό  δέρμα με μασάζ. Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή.

Κηραλοιφές

Παρασκευάζουμε κηραλοιφές από πολλά διαφορετικά βότανα και η κάθε μια έχει τις δικές της χρήσεις.

Πηγές:
http://olea.skroutzstore.gr
http://www.taste-aroma.gr

Μοιράσου το