fbpx

Η παρακάτω συνέντευξη δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα "ProvaGamou.gr" με τίτλο "Cumaea για μια διαφορετική ίσως μπομπονιέρα και όχι μόνο"

Η οικοτεχνία Cumaea είναι μια μικρή ατομική επιχείρηση που παρασκευάζει παραδοσιακά σαπούνια με βότανα, έλαια με εκχυλίσματα βοτάνων και κηραλοιφές με θεραπευτικά βότανα…για καταναλωτές με οικολογική συνείδηση αλλά και μελλόνυμφους με θέληση για μια διαφορετική ίσως μπομπονιέρα και όχι μόνο!!

Μιλήστε μας για την Cumaea…

H Cumaea είναι μια μικρή επιχείρηση, καθαρά γυναικεία σύλληψη και υλοποίηση, σε ένα εξίσου μικρό χωριό, το Κοίλι, κοντά στην Κύμη της Εύβοιας. Με μεγάλο κέφι, ευαισθησία και ευρηματικότητα παρασκευάζουμε σαπούνια, κηραλοιφές, εκχυλίσματα βοτάνων, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες σώματος και χεριών, σαπούνι για ξύρισμα, λοσιόν για μετά το ξύρισμα, body butters, lip balms, σαπούνι για πλυντήριο και διαρκώς πλουτίζουμε την γκάμα των προϊόντων μας τόσο σε είδη όσο σε ποιότητα και τον τρόπο παρασκευής τους. Καλύπτουμε την προσωπική υγιεινή, καθαριότητα και περιποίηση των σύγχρονων ανθρώπων με προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, χωρίς συντηρητικά ή άλλες χημικές ουσίες, παρασκευασμένα από αυστηρά επιλεγμένα αγνά και φυσικά υλικά.

Η Cumaea ιδρύθηκε το 2009 και έκανε τα πρώτα δειλά της βήματα στην αγορά το 2010. Προμηθεύουμε καταστήματα, e-shops, ξενοδοχεία αλλά κυρίως δραστηριοποιούμαστε εμπορικά με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα μέσω του διαδικτύου. Συμμετέχουμε επιλεκτικά σε εκθέσεις με παραδοσιακά προϊόντα και συζητάμε την επέκτασή μας σε κράτη του εξωτερικού.

Το όνομα Cumaea παραπέμπει στην πρώτη Ελληνική αποικία στη Νότια Ιταλία, την Cuma που ήταν αποικία των αρχαίων Κυμαίων. Το Cumaea είναι το επίθετο θηλυκού γένους , cumaeus-cumaea-cumaeum, είναι δηλαδή η γυναίκα της Κύμης. Επιλέξαμε τη λέξη αυτή για το όνομά μας που δηλώνει την καταγωγή μας (την Κύμη) και το γένος μας (θηλυκό) με πολύ σεβασμό, ευθύνη και περηφάνια για αυτό που είμαστε και αυτό που κάνουμε.

Κρέμες Cumaea

Τι θα μπορούσατε να προσφέρετε για τους μελλόνυμφους;

Τα προϊόντα μας απευθύνονται σε ανθρώπους με οικολογικές ευαισθησίες και συνειδητοποιημένους καταναλωτές που ψάχνουν για φυσικά προϊόντα, ”καθαρά” από κάθε ξένη, χημική και βλαβερή ουσία. Αποτελούν μια εναλλακτική λύση και πρόταση σε όλον αυτόν τον καταιγισμό έντονων χρωμάτων και αρωμάτων που μας κατακλύζουν τα τελευταία χρόνια. Το τίμημα και το αντίκρυσμα όμως είναι ένα ανεξέλεγκτο πλήθος από αλλεργίες, δερματίτιδες, φαγούρες και άλλα προβλήματα.

Τα προϊόντα μας είναι πρωτότυπες και χρήσιμες ιδέες για μπομπονιέρες και favours γάμων και βαπτίσεων. Έχουν εξαιρετική παρουσία, έχουν ταυτότητα και προσωπικότητα και μπορούν να συνδυαστούν και να είναι σημείο αναφοράς. Αποτελούν ένα εξαιρετικό δώρο χρήσιμο, καλαίσθητο και ποιοτικό. Εκτός από το μπάνιο, μπορούν να αρωματίσουν διακριτικά αλλά σταθερά και χαρακτηριστικά ντουλάπες, συρτάρια, τσάντες και κλειστούς χώρους (αυτοκίνητα, γραφεία κλπ). Δίνουν προσωπικότητα και χαρακτήρα με μια θαυμάσια αίσθηση ευεξίας, φρεσκάδας και καθαριότητας.

Τα σαπούνια μπορούν να συνδυαστούν με κηραλοιφές ή εκχυλίσματα βοτάνων σε αρμονία βοτάνων και αιθέριων ελαίων. Για παράδειγμα σαπούνι χαμομηλιού με κηραλοιφή χαμομήλι, με εκχύλισμα χαμομηλιού ή και τα δυο.

Πως γίνεται η παρασκευή των σαπουνιών σας;

Τόσο τα σαπούνια μας όσο και τα υπόλοιπα προϊόντα μας έχουν σαν βάση τους το ελαιόλαδο εκλεκτής ποιότητας (παρθένο και έξτρα παρθένο). Ξεκινήσαμε με μια βασική συνταγή σαπουνιού και μια απλοϊκή συνταγή κηραλοιφής που είχαμε από τη γιαγιά μας. Η συνταγή όμως εξελίχθηκε και εμπλουτίστηκε με μελέτη, έρευνα, συμβουλές από ειδικούς και πολλές μα πάρα πολλές δοκιμές. Τα υλικά μας είναι εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, εκχυλίσματα βοτάνων, φυσικά αιθέρια έλαια, νερό και ποτάσα (σαπωνοποιητής). Δεν χρησιμοποιούμε νερό της βρύσης γιατί είναι σκληρό και περιέχει χλώριο. Χρησιμοποιούμε νερό πηγής ή βροχόνερο ή φτιάχνουμε αλισίβα (σταχτόνερο). Όλοι ξέρουμε πόσο πόσο μαλακό κάνει το νερό η στάχτη και πόσο καθαρίζει και απολυμαίνει.

Για την παρασκευή του σαπουνιού εφαρμόζουμε την ψυχρή μέθοδο. Αυτό σημαίνει πως το λάδι δεν βράζεται άρα δεν καταστρέφονται τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά. Συλλέγουμε τα βότανα από το βουνό μας (Κοτύλαια) στην κατάλληλη εποχή σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, προσέχοντας να μην αφανίζουμε τα είδη των βοτάνων. Αρκετά από τα βότανα τα καλλιεργούμε. Τέλος τα σαπούνια είναι ενισχυμένα και διακριτικά αρωματισμένα με φυσικά αιθέρια έλαια τα οποία έχουν επιπλέον θεραπευτική δράση.

Τι ρόλο παίζουν τα βότανα σε ένα σαπούνι;

Όλοι γνωρίζουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. Χαρίζουν ευεξία και και λειτουργούν αρωματοθεραπευτικά για να χαλαρώσουν και να τονώσουν τον οργανισμό μας. Αν ξέραμε τη δύναμη της φύσης δεν θα είχαμε τόσα προβλήματα αλλεργιών, δερματικών παθήσεων, αναφυλαξιών και πολλά από αυτά θα αντιμετωπίζονταν με ήπιο, φιλικό προς τον άνθρωπο και απολύτως φυσικό τρόπο χωρίς τη “βοήθεια” της χημείας. Πολλά φυτά είναι αντισηπτικά, επουλωτικά, ανακουφίζουν και καταπολεμούν τις φλογώσεις και τους ερεθισμούς του δέρματος, θεραπεύουν πληγές και εγκαύματα, καταπραΰνουν τις νευρική ένταση, την κούραση, τους πόνους από ρευματισμούς, τους νευρικούς πονοκεφάλους, κάνουν καλό και θεραπεύουν την ακμή, την κυτταρίτιδα, είναι αναπλαστικά, αντιρυτιδικά, λευκαντικά και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Όλα αυτά μπορούμε να τα έχουμε με την καθημερινή μας καθαριότητα. Το δέρμα όχι μόνον καθαρίζει αλλά ενυδατώνεται, τονώνεται, καταπολεμούνται οι ερεθισμοί, τρέφεται και ξεκουράζεται.

Είναι η ανάγκη για απλά και αγνά πράγματα μεγαλύτερη από ποτέ;

Η ανάγκη για πράγματα απλά και αγνά είναι πλέον όχι φανερή αλλά επιτακτική και μέρα με τη μέρα εντείνεται. Μέσα από όλα αυτά τα εντυπωσιακά προϊόντα που μυρίζουν κραυγαλέα, που έχουν χρώματα εξωτικά και περίτεχνες συσκευασίες αποκτήσαμε αλλεργίες, φαγούρες , εξανθήματα, δερματίτιδες και διάφορες ξηροδερμίες. Με τα προϊόντα μας θα τα ξεχάσετε όλα αυτά. Η επιστροφή στην απλότητα, τη σοφία,την αποτελεσματικότητα και την αμεσότητα της φύσης ήταν ανέκαθεν το ζητούμενο. Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τρόπο ήπιο, φυσικό, σταθερό και διαρκή!

Εκχυλίσματα Cumaea

Πέραν του γάμου, μπορείτε να καλύψετε και άλλες ανάγκες;

Τα προϊόντα μας απευθύνονται για συχνή, καθημερινή χρήση σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, ακόμη και μωρά ή ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Θα λέγαμε ιδιαίτερα σε αυτούς. Καλύπτουμε την καθημερινή καθαριότητα και περιποίηση του σώματος με μια αρκετά μεγάλη ποικιλία προϊόντων: σαπούνια, σαμπουάν, σαπούνια για ξύρισμα, κρέμες, body butters, lip balms, after shave lotions, κηραλοιφές και εκχυλίσματα βοτάνων. Διαρκώς ψάχνουμε και πειραματιζόμαστε πάνω σε καινούργια προϊόντα και καινούργια υλικά. Το τελευταίο μας και κορυφαίο σαπούνι είναι το σαπούνι μαστίχας. Με υπέροχο άρωμα και εξίσου υπέροχη απόδοση. Αυτό τον καιρό δουλεύουμε μια αντηλιακή κρέμα και after sun lotion.

Οι κηραλοιφές και τα εκχυλίσματα των βοτάνων είναι θεραπευτικά και καλλυντικά σκευάσματα. Για παράδειγμα η κηραλοιφή με ζαμπούκο ή το εκχύλισμα με ζαμπούκο είναι ένα εξαίρετο φάρμακο για τα καψίματα αλλά ταυτόχρονα είναι ένα αποτελεσματικό λευκαντικό και απαλυντικό για το δέρμα. Η κηραλοιφή με κισσό ή το εκχύλισμα με κισσό είναι αποτελεσματικότατα για την κυτταρίτιδα. Η αχιλλαία είναι ισχυρό αντισηπτικό, επουλωτικό αλλά και αναπλαστικό των ιστών. Να τονίσουμε πως η βάση όλων των προϊόντων μας είναι το ελαιόλαδο που αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό με τα πολύτιμα συστατικά του.

Όλα μας τα προϊόντα είναι ενισχυμένα με διάφορα επιπλέον φυσικά συστατικά για καλύτερη απόδοση και αποτελεσματικότητα: εκχυλίσματα βοτάνων, βιταμίνες, ελαστίνη, φυσικά συντηρητικά, βάμματα, φυσικά αιθέρια έλαια κ.α.

Στις δύσκολες αυτές οικονομικές συνθήκες, ανταποκρίνεστε με κάποιες προσφορές;

Στις δύσκολες αυτές οικονομικές συνθήκες έχουμε διατηρήσει τις τιμές μας σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση πάντα με την ποιότητα που προσφέρουμε. Επιπλέον κατά καιρούς έχουμε προσφορές, διαγωνισμούς και ειδικές χαμηλές τιμές στις εκθέσεις που συμμετέχουμε. Καταλαβαίνουμε τις ανάγκες του κόσμου και οι συσκευασίες μας είναι επίσης γενναιόδωρες και η ποιότητά μας πάντα προσεγμένη και εγγυημένη. Όσο και αν ακούγεται αστείο ή διαφημιστικό, θέλουμε να σας πούμε πως τα σαπούνια μας είναι όχι μόνο ευμεγέθη αλλά διαρκούν πολύ χρόνο.

Ποιο είναι το επιθυμητό διάστημα που θα πρέπει να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι μαζί σας;

Εξαρτάται από την παραγγελία! Τα σαπούνια χρειάζονται 4-6 εβδομάδες χρόνο ωρίμανσης για να είναι έτοιμα και κατάλληλα για χρήση. Βέβαια έχουμε ετοιμοπαράδοτα σαπούνια σε συγκεκριμένο βάρος, σχήμα, βότανο ή άρωμα στο εργαστήριό μας. Όμως αν κάποιος επιθυμεί κάτι συγκεκριμένο, σε σαπούνια, καλό θα ήταν να επικοινωνήσει μαζί μας 6 εβδομάδες νωρίτερα. Καλό και χρήσιμο είναι να μιλάμε με τους ενδιαφερόμενους ούτως ή άλλως στο τηλέφωνο γιατί με τη συζήτηση μπορούμε να προτείνουμε και να βρούμε λύσεις, να κάνουμε υποδείξεις και να βοηθήσουμε με πολλούς τρόπους. Σίγουρα δεν καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις με ένα απρόσωπο μήνυμα ή διαβάζοντας μια καταχώρηση. Μπορούμε τέλος να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό προϊόν σύμφωνα με τις επιθυμίες σας και τα γούστα σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ιστοσελίδα μας www.cumaea.gr ή στο τηλέφωνό μας 2223035558.

 

Μπορείτε να διαβάσετε την πρωτότυπη συνέντευξη στην ιστοσελίδα του provagamou.gr.

Πηγή: Anny Perez για το www.provagamou.gr

Μοιράσου το