fbpx

Μπορώ να παραγγείλω ένα προϊόν αποκλειστικά φτιαγμένο για μένα (με τα βότανα και τις μυρωδιές που θέλω εγώ); Αν ναι πόσο παραπάνω θα κοστίσει;

Φυσικά μπορείτε να παραγγείλετε ό,τι θέλετε. Ακόμα και προϊόν αποκλειστικά της αρεσκείας σας. Μπορούμε να συνεργαστούμε και να σας προτείνουμε βότανα, τα αιθέρια έλαια ή το είδος του προϊόντος (σε ποιά μορφή το θέλετε) και να συνδυάσουμε περισσότερα βότανα για καλύτερα αποτελέσματα.

Από που προέρχονται τα βότανα που χρησιμοποιείτε;

Τα βότανα συλλέγονται από εμάς τις ίδιες από το βουνό μας (Κοτύλαια, Δίρφυς) και την ευρύτερη περιοχή μας. Επιλέγουμε τον τόπο και τον χρόνο συλλογής με προσοχή, η συλλογή γίνεται με μεγάλη προσοχή, πάντα σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας (δεν αφανίζουμε τα είδη) και τα αποξηραίνουμε σε κατάλληλο χώρο. Όσα από τα βότανα, και είναι ελάχιστα, δεν υπάρχουν στην περιοχή μας τα αγοράζουμε από επιλεγμένα καταστήματα.

Τα προϊόντα σας είναι πολύ ωραία. Μήπως όμως είναι λίγο ακριβά;

Ίσως, αλλά χρειάζονται πολλή  επεξεργασία και δουλειά στο χέρι όπως γνωρίζετε. Αν λάβετε υπόψη όμως ότι οι συσκευασίες είναι γενναιόδωρες, τα ίδια τα προϊόντα πολύ περιεκτικά και αρκεί μια μικρή ποσότητα άρα διαρκούν πολύ περισσότερο, τότε δεν είναι ακριβά, το αντίθετο θα λέγαμε.    Ακριβό είναι κάτι όταν το συγκρίνουμε με όμοια πράγματα. Στην περίπτωσή μας δεν μπορούμε να συγκρίνουμε προϊόντα του εμπορίου που περιέχουν  εύκολα, φθηνά, χημικά υλικά με χειροποίητα και απολύτως φυσικά προϊόντα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα σαπούνια σας ακόμα και στις ευαίσθητες περιοχές; Είναι ασφαλή;

Τα σαπούνια μας είναι αποκλειστικά ελαιοσάπουνα, από λάδι εκλεκτής ποιότητος (παρθένο και έξτρα παρθένο) σε υπερλίπανση, εκχυλίσματα βοτάνων και φυσικά αιθέρια έλαια.  Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ ενυδατικά, θρεπτικά και τονωτικά για το δέρμα.  Είναι κατάλληλα και απολύτως ασφαλή όχι μόνο για ευαίσθητες περιοχές αλλά και ευαίσθητες ηλικίες.

Ποιό από τα προϊόντα σας είναι το καλύτερο για εγκαύματα;

Αρκετά από τα προϊόντα μας είναι καλά για εγκαύματα. Για εγκαύματα φωτιάς η κηραλοιφή ζαμπούκου είναι εξαιρετική. Επίσης το χαμομήλι ή το βάλσαμο. Το ίδιο ισχύει και για τις φλογώσεις ή τα εγκαύματα από τον ήλιο. Το after sun που έχουμε είναι εξαιρετική περιποίηση για το ξερό και αφυδατωμένο δέρμα μετά την ηλιοθεραπεία.

Πως χρησιμοποιούνται τα εκχυλίσματα βοτάνων; Μήπως πρέπει να τα ζεστάνουμε πρώτα για να είναι πιο αποτελεσματικά; Τα εκχυλίσματα βοτάνων όπως όλα τα προϊόν

Τα εκχυλίσματα βοτάνων όπως όλα τα προϊόντα μας είναι αποκλειστικά για εξωτερική χρήση. Εφαρμόζουμε ελάχιστη ποσότητα στο δέρμα και κάνουμε απαλό μασάζ. Τα εκχυλίσματα δρουν τόσο θεραπευτικά όσο και καλλυντικά. Δεν χρειάζονται ζέσταμα. Η μεγάλη θερμακρασία καταστρέφει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του λαδιού. Ακόμα και οι κηραλοιφές που είναι σε στερεά μορφή δεν χρειάζονται ζέσταμα γιατί με το μασάζ ρευστοποιούνται.

Το μωρό μου έχει ευαίσθητο δέρμα και συγκαίγεται συχνά. Τι προτείνετε;

Κατάλληλα και πολύ αποτελεσματικά για μωρά και ευαίσθητα δέρματα είναι το σαπούνι χαμομηλιού με εκχύλισμα χαμομηλιού. Στα νεογέννητα ή στα πολύ μωρά μπορούμε να ρίξουμε μερικές σταγόνες από το εκχύλισμα του χαμομηλιού στο νερό του μπάνιου τους. Στα χωριά, παλαιότερα το μπάνιο για τα νεογέννητα γινόταν με αφέψημα χαμομηλιού με λίγο λάδι μέσα. Ούτε σαπούνι ούτε τίποτε άλλο. Τα μωρά δεν τα βουτούσαν καν στο νερό. Με ένα πανάκι που το έβρεχαν στο αφέψημα του χαμομηλιού με το λάδι καθάριζαν απαλά και με λεπτομέρεια όλο το σωματάκι του μωρού. Εμείς προσωπικά το έχουμε δοκιμάσει και απορήσαμε με τα αποτελέσματα. Έφυγαν οι κοκκινίλες, οι ερεθισμοί και το δερματάκι του μωρού έμεινε λαμπερό και απαλό! Χώρια που ηρεμούσε και χαλάρωνε και το μωρό!

Πως χρησιμοποιείται το σαπούνι πλυσίματος; Μπορώ να το βάλω και στο πλυντήριο;

Το σαπούνι πλυσίματος το διαλύουμε σε νερό ή το βάζουμε απευθείας στο πλυντήριο όταν πλένουμε ρούχα σε μεγάλη θερμοκρασία. Καθαρίζει θαυμάσια τόσο τα λευκά όσο και τα χρωματιστά ρούχα. Σε ρούχα που πλένονται πάνω από τους 60 βαθμούς το βάζουμε απευθείας στο πλυντήριο μαζί με τα ρούχα στην ίδια αναλογία με τα κοινά απορρυπαντικά ή και λίγο περισσότερο. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες καλό θα είναι να το διαλύουμε πρώτα σε λίγο ζεστό νερό. Η γνώμη του τεχνικού πλυντηρίων είναι ότι το σαπούνι ωφελεί τα πλυντήρια διότι η σόδα που περιέχει καταπολεμά τα άλατα και κάνει το νερό μαλακό.

Τι είναι οι κηραλοιφές;

Οι κηραλοιφές είναι αλοιφές με κερί και λάδι. Οι κηραλοιφές μας παρασκευάζονται με βαση ελαιόλαδο εκλεκτής ποιότητας (παρθένο και extra παρθένο) είναι εμπλουτισμένες με εκχυλίσματα βοτάνων, βιταμίνες, λανολίνη και φυσικό κερί μέλισσας. Ανάλογα με τα βότανα που περιέχουν είναι και η θεραπευτική τους αξία. Κάποιες από αυτές είναι θεραπευτικές και κάποιες άλλες είναι καλλυντικές. Για παράδειγμα η κηραλοιφή με αχιλλαία είναι εξαιρετικά επουλωτική και αντισηπτική αλλά ταυτόχρονα είναι άριστη αντιμετώπιση για τις ραγάδες και τη λιπαρότητα του δέρματος, άρα κατάλληλη για την αντιμετώπιση της ακμής. Η κηραλοιφή με το ζαμπούκο είναι κατάλληλη για κάψιμο, τόσο από τον ήλιο όσο και από τη φωτιά, αλλά είναι θαυμάσια αντιρυτιδική και λευκαντική κρέμα για τη νύχτα. Είναι λίγο λιπαρές και για το λόγο αυτό καλύτερα να χρησιμοποιούνται νύχτα αλλά αυτό είναι και πλεονέκτημα γιατί είναι πολύ περιεκτικές σε βότανα και έλαια μιας και δεν περιέχουν καθόλου υδατικά στοιχεία (που όλες οι κρέμες του εμπορίου περιέχουν κατά κόρον). Χρησιμοποιούνται πάνω σε καθαρό  δέρμα με μασάζ. Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή. Παρασκευάζουμε 5 κηραλοιφές από πέντε διαφορετικά βότανα και η κάθε μια έχει τις δικές της χρήσεις.

Έχω φακίδες/κηλίδες στο πρόσωπο και στα χέρια. Υπάρχει οριστική λύση;

Οριστική λύση είναι λίγο δύσκολο. Όμως υπάρχουν τρόποι να απαλυνθούν και να μην είναι ορατές με κατάλληλα προϊόντα και συγκεκριμένα βότανα. Τα προϊόντα αυτά πρέπει να εφαρμόζονται καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα με υπομονή και επιμονή. Όπως καταλαβαίνετε αυτό ισχύει για κάθε τι φυσικό.

Η κηραλοιφή που αγόρασα έχει λιώσει. Αυτό σημαίνει ότι έχει χαλάσει; Μήπως χρειάζεται ψυγείο;

Δεν έχει πάθει τίποτα.  Απλά την τοποθετήσατε σε ζεστό μέρος. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε άφοβα όπως είναι ρευστοποιημένη ή την βάζετε στο ψυγείο. Ούτως ή άλλως μόλις την εφαρμόσετε στο δέρμα σας θα ρευστοποιηθεί.

Κάποια από τα σαπούνια σας έχουν χρώμα. Από που προέρχεται αυτό το χρώμα; Είναι τεχνητές χρωστικές ουσίες;

Τεχνητές χρωστικές, τεχνητά συντηρητικά ή οτιδήποτε άλλο τεχνητό ΔΕΝ χρησιμοποιούμε. Το χρώμα στα σαπούνια ή στα άλλα προϊόντα μας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα βότανα που περιέχουν. Έχουμε καταφέρει να πάρουμε κάποια χρώματα (ροζ, πράσινο, σοκολά) από κάποια βότανα. Τονίζουμε κατηγορηματικά πως τεχνητά υλικά προσπαθούμε να μη χρησιμοποιούμε σε κανένα προϊόν και σε καμία φάση της παραγωγής.

Το φυσικό σαπούνι που ξέρουμε είναι πράσινο. Το δικό σας είναι λευκό. Τι διαφορά έχει το πράσινο σαπούνι ελαιολάδου από το δικό σας που είναι λευκό;

Το πράσινο σαπούνι που όλοι ξέρουμε δεν είναι ελαιοσάπουνο. Είναι από πυρηνέλαιο. Το πυρηνέλαιο είναι λάδι κατώτερης ποιότητας. Τα γνήσια ελαιοσάπουνα είναι υπόλευκα ή λευκά. Τα δικά μας σαπούνια έχουν πιο γήινες αποχρώσεις, μπεζ-καφέ που οφείλονται στα βότανα που περιέχουν όπως ήδη έχουμε πει.

Είμαι έγκυος. Μπορώ να χρησιμοποιώ άφοβα τα προϊόντα σας;

Τα προϊόντα μας ως φυσικά και χωρίς χημικά πρόσθετα προϊόντα είναι απολύτως ασφαλή. Επειδή όμως η εγκυμοσύνη είναι μια πολύ λεπτή κατάσταση με αρκετές ιδιαιτερότητες, καλό θα είναι να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.

Τι διαφορά έχουν τα body butters από τις κηραλοιφές; Μοιάζουν πολύ στην υφή

Τα body butters έχουν άλλα συστατικά. Περιέχουν φυσικά βούτυρα (καριτέ, καρύδα, βούτυρο κακάο, κλπ). Είναι αλήθεια πως μοιάζουν πολύ στη υφή. Όμως οι κηραλοιφές χρησιμοποιούνται τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα και έχουν θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες ανάλογα με τα βότανα που περιέχουν. Τα body butters είναι μόνο για το σώμα και για περιπτώσεις μεγάλης ξηροδερμίας κυρίως σε αγκώνες, φτέρνες, γόνατα ή και σε όλο το σώμα.

Μετά τη γέννα το δέρμα μου στην κοιλιά και τους μηρούς είναι γεμάτο ραγάδες με κόκκινο χρώμα. Υπάρχει κάποιο προϊόν σας που να μπορεί να τις εξαφανίσει ή τουλάχιστον να τις κάνει λιγότερο ορατές;

Βεβαίως υπάρχουν προϊόντα κατάλληλα. Διαθέτουμε κηραλοιφές (αχιλλαία)εκχυλίσματα βοτάνων αλλά και κρέμες  που με τακτική χρήση μπορούν να απαλύνουν και να μειώσουν τις ραγάδες αυτές θεαματικά. Βοηθούν στην ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος ενώ το ενυδατώνουν, το τρέφουν και το αρωματίζουν.

Θα βαφτίσω το παιδί μου / Θα παντρευτώ σε λίγους μήνες και ψάχνω μια ωραία και πρωτότυπη ιδέα για μπομπονιέρα - δωράκι. Τι προτείνετε; Αναλαμβάνετε και τη συσκευασία;

Προτάσεις και ιδέες έχουμε πολλές. Μια εξαιρετική ιδέα είναι τα σαπούνια 30gr ή 60gr σε διάφορα σχήματα, βότανα και αρώματα. Άλλη πρόταση είναι συνδυασμός σαπουνιού με κηραλοιφή στο ίδιο βότανο ή σαπουνιού με εκχύλισμα στο ίδιο βότανο πάντα. Αναλαμβάνουμε τη συσκευασία κατόπιν συνεννοήσεως.

Έβαλα στο πρόσωπό μου εκχύλισμα τριαντάφυλλου που είναι αντιρρυτιδικό, αλλά κοκκίνησα και έβγαλα σπυράκια. Τι μπορεί να φταίει;

Η μοναδική περίπτωση που θα βγάλετε σπυράκια είναι να έχετε κάποια αλλεργία. Οι αλλεργίες σε ουσίες είναι κάτι που πάντα λαμβάνουμε υπόψη.

Δεν θέλω τίποτα χημικό να ακουμπάει το δέρμα μου και μου αρέσουν τα προιόντα σας. Όμως σε κάποιες κρέμες διαβάζω συστατικά όπως ο βόρακας. Αυτά δεν είναι χημικές ουσίες;

Ο βόρακας ή η βενζόη είναι φυσικά προϊόντα. Γενικά αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε χημικές ή τεχνητές ουσίες, πρόσθετα ή parabens.

Γιατί τα σαπούνια σας δεν κάνουν πολύ αφρό;

Γιατί δεν περιέχουν χημικούς ή τεχνητούς αφριστικούς παράγοντες. Για να ενισχύσουμε την αφριστική τους ικανότητα τα έχουμε εμπλουτίσει με λάδι καρύδας σε κατάλληλη ποσότητα.

Η μητέρα μου είναι κατάκοιτη και από την κατάκλιση έχει άσχημες πληγές στο πίσω μέρος του σώματός της. Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Αυτό που περιγράφετε είναι μια δύσκολη κατάσταση. Όμως μπορείτε να συνδυάσετε σαπούνι με κηραλοιφή ή εκχύλισμα από κάποιο κατάλληλο βότανο ή συνδυασμό βοτάνων (βάλσαμο, καλέντουλα κλπ) για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Μπορούν τα σαπούνια και τα εκχυλίσματά σας να χρησιμοποιηθούν πάνω σε πληγές, αμυχές ή καψίματα;

Βεβαίως. Εξάλλου πολλά από τα βότανά μας είναι επουλωτικά τραυμάτων, πληγών, καψιμάτων κλπ (βάλσαμο, καλέντουλα, σαμπούκος, δεντρολίβανο, αλόη).

Τα σαπουνάκια σας όταν τα χρησιμοποιώ και μένουν λίγο βρεγμένα στη σαπουνοθήκη, βγάζουν στο κάτω μέρος μια διάφανη ζελατίνη. Τι είναι αυτό; Μήπως έχουν χαλάσει;

Κάθε άλλο. Η ζελατίνη αυτή είναι γλυκερίνη και δείχνει πόσο πλούσιο και ενυδατικό είναι το σαπούνι. Καλό θα είναι να το ακουμπάτε σε σαπουνοθήκη που στραγγίζει για να αποφεύγετε αυτή τη  “ζελατίνη” όπως λέτε.

Υπάρχει κάποιο προϊόν που να κάνει καλό στην ψωρίαση;

Βεβαίως. Υπάρχει κηραλοιφή με βάση τον κισσό και άλλα φυσικά συστατικά που ανακουφίζει την ψωρίαση και φτιάχνεται κατά παραγγελία.

Τα μαλλιά μου είναι θαμπά, άτονα και πέφτουν. Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να δυναμώσουν;

Ορισμένα εκχυλίσματα βοτάνων όπως δεντρολίβανο, δάφνη, θυμάρι κ.α. είναι τονωτικά και θρεπτικά με πολύ καλά αποτελέσματα. Για λούσιμο υπάρχουν σαπούνια με βότανα τονωτικά των μαλλιών (δάφνη, καρυδιά, τσουκνίδα, δεντρολίβανο κ.α.) καθώς και ειδικό σαμπουάν.

Έχασα απότομα βάρος και το δέρμα στο σώμα μου έγινε χαλαρό. Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Άριστα αποτελέσματα δίνει η κηραλοιφή αχιλλαίας. Υπάρχει όμως και κρέμα για ραγάδες που είναι συσφικτική και αναπλαστική του δέρματος.

Έχω πολύ ξερές και σκασμένες φτέρνες και αγκώνες. Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Τα body butters είναι τέλεια περιποίηση για ξερό, αφυδατωμένο και σκασμένο δέρμα. Επίσης κάποιες κηραλοιφές (καλέντουλα) είναι κατάλληλες. Υπάρχει κρέμα χεριών υπερενυδατική για την περίπτωση με θεαματικά αποτελέσματα και στις σκασμένες φτέρνες. Τέλος τα σαπούνια μας με καθημερινή χρήση μαλακώνουν, αναζωογονούν και τρέφουν το δέρμα.

Αγόρασα ένα lip balm και παρατήρησα ότι έχει μέσα κάτι σαν σκληρά κουκουτσάκια. Μήπως έχει αλλοιωθεί;

Όχι, δεν έχει αλλοιωθεί. Τα “κουκουτσάκια” που βλέπετε είναι το κερί μέλισσας που περιέχει και τα φυσικά βούτυρα (καριτέ, βούτυρο κακάο, καρύδα). Αν το έχετε σε θερμοκρασία δωματίου το μίγμα ομογενοποιείται.

Ποιό από τα σαπούνια σας είναι πιο κατάλληλο για να διώχνει τις δυσάρεστες μυρωδιές (κακοσμία ιδρώτα, κακοσμία ποδιών κλπ);

Όλα τα σαπούνια που περιέχουν βελανιδιά, μυρτιά και κυπαρρίσι είναι κατάλληλα και αποτελεσματικά για τις δυσάρεστες μυρωδιές.